سوغات کرمانشاه چیست

ساخت وبلاگ
سوغات کرمانشاه، مانند دیگر شهر های ایران نظر مسافران و توریست های بسیاری را به خود جلب می کند. این شهر یکی از اصیل ترین و متمدین ترین شهر های ایران میباشد که جاذبه های تاریخی بسیاری دارد، در کنار این آثار فاخر، سوغاتی های شهر کرمانشاه خودنمایی می کنند. شهر کرمانشاه گزینه ی مناسبی برای سفر است و تمام خواسته های یک مسافر از سفر را بر طرف می کند از لحاظ امکان تاریخی، تفریحی، آب و هوای مناسب و بحث جذاب سوغاتی که بسیار لذت بخش است. برای آن دسته از مسافران که سوغات مفهوم خوراکی دارد، کرمانشاه مکان مناسبی است همانند سوغات یزد، سوغات کرمان و … که بیشتر شیرینی های سنتی بود، سوغاتی کرمانشاه، شیرینی هایی است که تولید آن ها به نسل ها قبل باز می گردد. برای خرید می توانید به بازار سنتی سرپوشیده آن بروید و از دیدن انواع صنایع دستی و شیرینی ها که به صورت کارگاهی و یا بدست زنان هنرمند کرمانشاهی تولید می شوند، لذت ببرید و سوغاتی های مورد نظر خود را پیدا کنید.

سوغات شهر کرمانشاه را همه تقریبا می شناسند، همچون کاک، نان برنجی، نان خرمایی و روغن حیوانی که زبانزد است. دیگر انواع سوغات کرمانشاه که می توان به آن ها اشاره کرد عبارتند از:

نان شکری کرمانشاه
عسل کرمانشاه
جانماز و تسبیح کرمانشاه
نان بژی کرمانشاه
نان ساجی کرمانشاه
نخودی کرمانشاه
کلانه کرمانشاه
نان برساق کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه
نان برنجی کرمانشاه، یکی از سوغاتی های معروف استان کرمانشاه است که در بین گردشگران و مسافران محبوبیت بسیاری دارد. پیشینه ی نان برنجی به دوران قاجار، حدود صد و پنجاه سال قبل باز می گردد زمانی که مسافران جاده ابریشم بدنبال غذایی برای مسیر سفرشان بودند که ارزش غذایی و ماندگاری خوبی داشته باشد، از آن زمان بود که مردم کرمانشاه، نان برنجی را درست کردند. نان برنجی شیرینی است که در شهرهایی چون قزوین و کردستان هم درست میشود، اما با این وجود سوغاتی اصیل کرمانشاه محسوب می شود. آرد برنج، تخم مرغ، شکر، روغن، هل ،گلاب و تخم خرفه موادی هستند که نان برنجی از آن ها، درست می شود. هر کدام از این اجزای تشکیل دهنده را در نظر بگیریم فواید مخصوص به خود را دارند و اگر به روش سنتی تهیه شده باشد ضرری ندارد چون هیچ ماده نگهدارنده و غیر طبیعی به آن افزوده نمی شود. همچنین اکثر نان برنجی های کرمانشاه با روغن حیوانی تهیه می شوند که عطر و بوی بسیار دلپذیری را به آن ها می دهد. با این تعاریف وسوسه انگیز از خرید نان برنجی فراموش نکنید.

انواع نان برنجی کرمانشاه:

نان برنجی با طعم زعفرانی
نان برنجی ساده

کاک کرمانشاه
کاک کرمانشاه سوغاتی خوشمزه و سنتی است که در شهر شیراز به نان یوخه می شناسند. کاک در بسیاری از قنادی ها به چشم می خورد از نظر شکل ظاهری ورقه های نازک ، شکننده و رول شده است که از آرد ،تخم مرغ، هل، روغن و دارچین تهیه میشود. کاک به دلیل تخم مرغ و روغن حیوانی کرمانشاهی بسیار پرانرژی است. معمولا کاک را با پودر قند می پوشانند و روی آن را بر حسب سلیقه، پودر انواع مغزها چون بادام و پسته و نارگیل می ریزند. این شیرینی به دلیل نازک بودن و خوش طعم بودن در بین میانسالان و کودکان طرفداران بسیاری دارد پس حتما در کنار نان برنجی کرمانشاه، کاک را خریداری کنید.

نان خرمایی کرمانشاه
شاید اگر نان خرمایی کرمانشاه را خورده باشید، مزه ی کلمپه کرمان را بیاد می آورید. کلمپه و نان خرمایی در یک خانواده قرار دارند اما در عین حال اختلافاتی دارند بارز ترین اختلافشان در شکل ظاهری آنهاست. نان خرمایی، در زبان محلی کرمانشاه به نان خانقی معروف است. نان خرمایی از ترکیب آرد، شکر، زعفران، گلاب، روغن و خرما درست می شود. خرما به صورت پوست گرفته و له شده در وسط خمیر قرار می گیرد و معمولا با زیره طعم فوق العاده ای می گیرد. نان خرمایی را می توانید در کارگاه ها و مغازه های نان برنجی تهیه کنید.

انواع نان خرمایی:

نان خرمایی ساده
نان خرمایی با گردو

روغن حیوانی کرمانشاه
دیگر سوغاتی کرمانشاه که بسیار ارزشمند است روغن حیوانی یا به زبان کرمانشاهی «رون دان» می باشد. روغن حیوانی فرآورده ای از شیر گوسفند و گاو می باشد. آب و هوای مناسب، مراتع و دشت های کرمانشاه علوفه ی مرغوبی برای تغذیه ی دام ها دارد که این مرغوبیت علوفه بر روی عطر و طعم روغن کرمانشاه بسیار تاثیر گذاشته است و روغن حیوانی کرمانشاه شهرت بسیاری در ایران دارد. روغن حیوانی به این صورت بدست می آید که از شیر گاو و گوسفند ابتدا ماست و سپس دوغ درست می کنند، و از دوغ بدست آمده روغن را می گیرند. روغن حیوانی به این دلیل که از شیر گرفته می شود تمام خواص شیر را داراست و غذا را بسیار خوش طعم و عطر و لذیذ می کند.

منبع: نشاط آوران

جوان فروم...
ما را در سایت جوان فروم دنبال می کنید

برچسب : سوغات کرمانشاه چیست,سوغاتی کرمانشاه چیست, نویسنده : حمید قلی خانی javanforum بازدید : 217 تاريخ : يکشنبه 18 مهر 1395 ساعت: 0:38